Nagelbijten

Voor veel vrouwen maar ook mannen is nagelbijten of -pulken een veelvoorkomend probleem. Meestal willen we hier zo snel mogelijk vanaf geraken. 

Alleen is dit veel makkelijker gezegd dan gedaan. 

Nagelbijten is vaak een onbewuste handeling, waardoor het extra moeilijk is om hier zomaar mee te stoppen. 

 

Oplossing

Het is verleidelijk om naar de nagelsalon te gaan en te vragen om een set gelnagels met verlenging te plaatsen. Vaak denken we dat dit de ideale oplossing is om meteen mooie langere nagels te hebben. 

Helaas is de realiteit vaak anders. 

Door het herhaardelijk bijten / pulken aan de nagels en nagelriemen (huid/velletjes rondom de nagels) zijn deze niet in gezonde staat. 

Om mooie kwalitatieve nagels te bekomen is het noodzaak de nagels en huid gezond te maken!

Nails and beauty 10e: pedicure

Rubber base versus gel

Wanneer een nagelbijter bij mij langskomt, geef ik doorgaans de raad om te starten met rubber base in combinatie met goede olie voor thuisgebruik. Op deze manier kan een nagelbijter langzaam wennen aan het langer worden van de nagels. 

Wanneer we meteen gelnagels gaan plaatsen en de nagels verlengen, heeft dit heel vaak een omgekeerd effect. De nagels zijn plots veel harder en langer waardoor het verschil veel te groot is om aan te wennen. 

Rubber base daarentegen is iets zachter en natuurlijker. De overgang is daarom ook vaak veel makkelijker en valt minder op. 

Deze foto geeft het resultaat na 1 maand! Prachtig toch!

 

maximaal resultaat

We starten een nagelbijt behandeling met een uitgebreide manicure. Hierbij worden alle losse en dode huidcellen verwijdert. Je zal al verstelt staan hoeveel meer nagel je dan al hebt!

Daarna wordt de rubber base aangebracht en ga je naar huis met een flesje nagelriemolie. Het gebruik van dagelijks olie is essentieel om je nagels en huid terug in topconditite te brengen. 

Afhankelijk van je wensen, kom je na 2 of 3 weken terug voor een nabehandeling. Je nagels zullen in deze tijd al mooi zijn gegroeid, tot ook jij prachtige natuurlijke nagels hebt. 

Daarna heb je de keuze om verder te gaan met rubber base behandeling of heb je toch liever een wat langere en sterkere nagel, dan stappen we over naar gel. 

 

schoonheidssalon

Samen naar prachtige nagels!

Samen bespreken we je verwachtingen en wensen om tot het meest ideale resultaat te komen. 

Want ik gun jou prachtige en gezonde nagels!

Heb je vragen wat het ideale traject voor jou zou kunnen zijn? Aarzel niet en neem contact op.