acné vervelend en veelvoorkomend
Oorzaken zijn.
- Overmatige talgproductie
- Verstopte poriën
- Bacteriele infecties
Gelukkig bestaan er tal van opties om deze oorzaken aan te pakken. Een van de meest populaire optie zijn peelings en exfoliants.

zure peelings
werken door dode huidcellen te verwijderen en de huid te vernieuwen, waardoor poriën minder snel verstopt raken en bestaande puistjes en ontstekingen sneller verbeteren.

Salicylzuur
Heeft als voornaamste eigenschap dat deze talg oplost. Ook heeft salicylzuur een ontstekingsremmende werking en dringt diep door in de huid. Dit zuur werkt het beste bij een vettere huid, bij een droger huidtype kan salicylzuur te veel uitdroging veroorzaken.

Glycolzuur.
Heeft als voornaamste eigenschap dat deze de huid gladder maakt door het verwijderen van de dode huidcellen aan de oppervlakte. Glycolzuur bevordert ook de cel vernieuwing en is net zoals salicylzuur een kleine molecuul waardoor deze diep in de huid indringt en zorgt voor een diepe werking. Zeer geschikt voor het behandelen van acné littekens en pigmentvlekken.

melkzuur en amandelzuur
Melkzuur en amandelzuur hebben als eigenschap dat ze vocht binden in de huid. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor de drogere huidtypes. Ze werken mild ex foliërend en zorgen voor een betere huidtextuur en egalere tint.
Enzymatische peelings
Enzymen zijn veel milder voor de huid dan zuren. Dat maakt wel dat ze minder diep inwerken. Daarom worden ze vooral ingezet bij de gevoelige huidtypes die snel irritatie ervaren. Vaak zijn enzymatische peelings samengesteld met ingrediênten als ananas, papaja of pompoenfermenten. Ze kunnen ook worden gebruikt ter versterking van de zure peelings tijdens de salonbehandelingen.
De mooiste en beste resultaten bereik je steeds door behandelingen in kuurvorm in combinatie met aangepaste thuisverzorging. Bij de thuisverzorging staat een goede exfoliant centraal. Zo werk je aan extra afschilfering, dit zorgt dat de puistjes vrijkomen en er geen nieuwe ontstaan.
